Miért indítottunk arab nyelvtanfolyamot?

Miért indítottunk arab nyelvtanfolyamot?

Arab? Mondjatok igent erre a csodálatos nyelvre és kultúrára!

Több, mint hat éve élek arab nyelvterületen, és egyrészt azt látom, hogy egy teljesen új világ nyílt meg előttem, általa sokkal szélesebb spektrumban látom az életet, nagyon sokat adott hozzá a személyiségemhez, másrészt a világ nem fejeződik be Európa határainál, az európai nyelvekkel, sőt, leginkább ott kezdődik.

Értem ezt üzleti élet lehetőségei, de a kedvtelésből tett utazás alatt is. Megmutatkozik ennek a világnak a sokszínűsége, országonkénti speciális nyelve, eltérő szokásai, noha sokan hajlamosak vagyunk egységesen az “arab” nyelvről, kultúráról beszélni.

Mi épp ezért, hogy valóban mindenütt megértsenek Benneteket, a modern sztenderd arabot tanítjuk, de látni kell, hogy más nyelven beszélnek Marokkóban, Tunéziában, Algériában, és a többi országban is, sőt ezekben az országokban beszélt arab nyelvek is tájegységenként eltérőek.

Tehetném, hogy ennyi idő alatt egy szót sem tanulok meg, mert a francia nyelvet mindenki beszéli itt , ahol élek, Tunéziában és korábban Marokkóban, mégis érdemes, mert a hétköznapi életben is kapukat nyit ki, nem beszélve a teremthető számos üzleti, közös tudásátadásos kapcsolatról. Mai egyik kellemes élményem, hogy közel 30%-os kedvezményt kaptam a vásárolt ruhákra az egyik bevásárló központ (nem piac) üzletében, mert arabul szólaltam meg.

Köszöntem, kértem, mondtam a számokat (miből mennyit) megkérdeztem az eladót, hogy hogy van, tehát vásárlás közben kedélyesen beszélgettem. De ugyanez megismétlődik a piacon, a medinában is.

Hiszem, hogy a nyelv, a helyi nyelv ismerete kulcs az emberekhez és egy ismeretlen világról való tudáshoz.

Gyertek hozzánk arabul tanulni, már, ha csak a nyaralás alatt egy jó kis alkudozásra használjátok, már megéri!

error: A tatalom védett!