Melyik nyelvvizsgát válasszam? telc

Melyik nyelvvizsgát válasszam? telc

Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz, mivel sok egyéni szempontot kell mérlegelni, amikor nyelvvizsgát választasz. Az elsődleges kérdés, amelyet fel kell tenned, hogy mire szeretnéd használni a bizonyítványt. Ha például konkrét intézmény vagy vállalat felé szeretnéd igazolni a tudásod, elsődlegesen arról tájékozódj, hogy ők elfogadják-e azt a nyelvvizsgaközpont által kiállított bizonyítványt, amelyet kinéztél. Ha még ilyen pontos felhasználási elképzelésed nincs, akkor is érdemes több fajtáról információt gyűjteni. Az eligazodást segítve ma a telc vizsgák bemutatását hoztam nektek:

A telc (The Europian Language Certificates), mint akkreditált, hatóságilag elismert nyelvvizsgaközpont 2003 óta van jelen Magyarországon, jelenleg angol és német nyelven B1, B2, C1 szintű, általános, egynyelvű nyelvvizsgát lehet tenni náluk. Évente 8 alkalommal rendeznek vizsgákat, és minden magyarországi megyében rendelkeznek vizsgahellyel. A sikeres vizsgázó a magyar nyelvvizsga bizonyítvány mellé kap egy nemzetközi telc tanúsítványt (certificate, Zertifikat) is, amelyet számos európai felsőoktatási intézmény ismer, elismer. Nem csak az oktatásban, de a munkaerő piacon is több vállalat használja minősítésre a telc bizonyítványokat. További információt a vizsgákról és időpontjaikról a www.telc.hu honlapon találhatsz.

Nyelviskolánkban eredményesen készítünk fel a különböző nyelvvizsgaközpontok által kiállított tesztek teljesítésére. Nyelvóráinkon a szükséges nyelvi tudást szerezheted meg, tanácsadásainkon pedig segítünk magabiztosságot építeni.

error: A tatalom védett!