Nyelvtanulási tippek: telefonálás idegen nyelven

Nyelvtanulási tippek: telefonálás idegen nyelven

Portrait Of Smiling Beautiful Woman Talking On Mobile Phone

Az emberek többsége nehezebbnek találja, ha telefonon keresztül kell idegen nyelven kommunikálnia, mintha személyesen tenné ugyanezt. De miért van ez így? Először is az egyes nonverbális kommunikációs eszközök, például a testbeszéd vagy a szemkontaktus hiányával elvesztünk egy visszacsatolási formát. A másik fél mimikája, mint egy mosoly vagy bátorító biccentés lelkesítő hatású tud lenni, egy zavart pillantásból pedig könnyebb érzékelni, hogy nem teljesen érthetően fejeztük ki magunkat. Telefonálás során majdnem csak a verbális kommunikációra hagyatkozhatunk, amelyet a vonal még torzíthat is, így félelmetesnek hat, hogy esetleg nem értünk egy kérdést, vagy fontos információt.

Ilyen esetben legjobb, amit tehetsz, hogy visszakérdezel. Ezt egyáltalán nem kell szégyellni, gondolj bele, hogy néha az anyanyelveden sem értesz elsőre mindent. Ha esetleg már elismételte a másik fél a mondanivalóját, és még mindig nem tudtad értelmezni, érdemes megkérni, hogy fogalmazzon másképp. Ha egy konkrét szót nem ismersz a mondatból, célszerű kifejezetten ennek a jelentésére rögtön rákérdezni.

Nyelviskolánkban kínálunk telefonálás tréningeket is, ahol még több tippel és módszerrel segítünk magabiztosan kommunikálni idegen nyelvű telefonálás során. Várunk szeretettel óráinkon!

error: A tatalom védett!