Tudj meg rólam többet

Azt szeretném, hogy mindenki érezhesse, a nyelvtudás által szabaddá válik, új világokat fedezhet fel.

Az idegen nyelven folyó állásinterjú, “kedélyes csevej”, prezentáció vagy épp a nyelvvizsga csupán egy újabb izgalmas kihívás legyen az életben, ne pedig túlélési gyakorlat.

Tóth Edina vagyok. Idegennyelvi tanácsadó, nyelvtanár, nyelvi mentor.

Magyarországon elsőként kezdtem az idegennyelvi megszólalási gátlások kialakulásának okaival foglalkozni és hatékony megoldási módszereket kidolgozni.

2012 óta dolgozom professzionális keretek között idegennyelvi tanácsadóként egyéni ügyfelekkel és változatos, mindig személyre szabott módszerekkel. Emellett 15 éven keresztül tanítottam általános iskolában, esti gimnáziumban, magánórák keretében.

A Berzsenyi Dániel Főiskolán 2000-ben végeztem nyelvtanárként. Diplomamunkámat az óvodáskori - korai nyelvtanulás előnyeiről és hátrányairól írtam. Ezután a Veszprémi Egyetemen német nyelvészetet és irodalmat hallgattam. A nyelvészeti stúdiumok megalapozták későbbi pszicholingvisztika iránti érdeklődésemet.

Munkám során szembesültem azzal, hogy több éve nyelvet tanuló, sőt már nyelvvizsgával rendelkező fiatal és felnőtt tanulók szoronganak, ha valóban meg kell szólalniuk németül.

Az okokat kutatva pszichológiát tanultam 2009-12-ig az ELTE-n. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen pszichológia szakán folytatok tanulmányokat. Műhely munkáim, szakdolgozatom témája az idegennyelvi gátlások kialakulási okainak kutatása. A mindennapjaim természetes része a kurrens, a témámba vágó kutatások megismerése, mind pszicholingvisztikai, mind csupán nyelvészeti szempontból.

Azért, hogy az elméleti-tudományos megalapozottság mellett a gyakorlatban is segíthessem a hozzám fordulókat, elvégeztem egy tanácsadói-coach képzést is, melynek eszköztárát azóta is kamatoztatom az idegennyelvi tanácsadás folyamata során.

Magam aktív idegennyelv-használó vagyok, németül, angolul és franciául gördülékenyen, felsőfokon beszélek, spanyolul alapfokon. A francia az első olyan nyelv, amelyet önállóan, felnőttként, saját nyelvtanulási módszeremmel tanultam meg. Arabul bármelyik piacon képes vagyok vásárolni és ha kell, alkudni, s terveim között szerepel az olasz nyelv megtanulása is.

Hiszek benne, hogy mindenki képes idegen nyelveket beszélni. Célom, hogy ügyfeleim magabiztos idegennyelv használókká váljanak.

error: A tatalom védett!