Rómában – Bud Spencerrel

Rómában – Bud Spencerrel

Ismeritek Bud Spencert?

Szerencsésnek érzem magam, hogy egykor fogadott egy hosszabb beszélgetésre Rómában, az irodájában. Rendkívül közvetlen személyisége, kedvessége, vidámsága átütő erejű, a karakterek, amelyeket megformált filmjeiben, nagyon hasonlítanak a valósághoz.

Beszélgettünk moziról, repülési szenvedélyéről, vízilabdás múltjáról, Magyarországhoz fűződő kapcsolatáról. Nagyon kedvelte a magyar embereket, talán nem véletlen, hogy Európában az egyik legnagyobb rajongótábora nálunk van.

Igazi neve Carlo Pedersoli, mégis a művésznevén vált ismertté. Nápolyi származására rendkívül büszke volt, anyanyelvének a nápolyi nyelvet vallotta, mely az irodalmi olasz nyelvtől nem csak szókincsben, de néhány lényeges ponton nyelvtanilag is különbözik.

Angolul folytattuk a társalgást, hiszen remekül beszélt ezen a nyelven. Terence Hill-el közösen készült filmjeit is angol nyelven forgatták, amelyek javarésze a „spagettiwestern” kategóriába tartoznak, amely a western műfaj európai megfelelője és a nevét az olasz tésztafajtáról kapta.

Életem egyik legszebb élménye volt ez a találkozás.

Ha te is szeretnél jobban megismerkedni az olasz kultúrával a nyelven keresztül, várunk szeretettel olasz tanfolyamainkon!

error: A tatalom védett!